ELNEC: Programator de memorii PreProm-02aLV

by donpedro

Specificaţii generale:
• programează memorii EPROM, EEPROM seriale şi paralele, Flash, NVRAM;
• cu module suplimentare poate programa şi memorii 2708, memorii EPROM x16, microcontrolere din seria Philips 48, 51, Atmel C51 şi AVR, Microchip PIC, Dallas, circuite logice programabile, etc.;
• se conectează la PC pe interfaţa paralelă standard;
• program de comandă şi control sub DOS şi sub Windows 95/98/NT/2000;
• actualizare software gratuită;
• dimensiuni mici;
• certificare CE;
• 3 ani garanţie.

PreProm-02aLV este un programator de dimensiuni reduse care programează cu precădere memorii EPROM, EEPROM seriale şi paralele, Flash. Programatorul poate executa şi teste pentru memorii RAM. Dacă este echipat cu module suplimentare programatorul poate programa o gamă largă de alte tipuri de circuite, precum microcontrolere C51 şi AVR de la Atmel, PIC de la Microchip, 51 şi 48 de la Philips, circuite logice programabile, memorii de tip 2708, etc. Programatorul dispune de nivele de Vcc şi logic Hi programabile digital, motiv pentru care se pot programa şi circuite din gama “LV”, atâta vreme cât tensiunea de alimentare a acestora este mai mare de 2,00 V.
Legătura cu un calculator de tip IBM-PC se face pe interfaţa paralelă standard. Pe calculator se rulează programul de comandă şi control disponibil atât sub DOS cât şi sub W95/W98/W2000/NT.
PreProm-02aLV conţine circuite interne de protecţie în cazul în care tensiunea de alimentare este prea mare, în cazul detectării de erori de comunicaţie sau dacă PC-ul pe care se rulează programul de control şi comandă s-a blocat. Suplimentar este implementată o procedură de autotestare prin care se pot verifica driverele de pin, prezenţa şi nivelul tensiunii pe acestea precum şi comunicaţia cu PC-ul.
Merită notat faptul că, după programare, PreProm-02aLV verifică secvenţele de biţi înscrise în circuitele ţintă utilizând nivele marginale ale tensiunii Vcc şi Vpp, ceea ce conferă o încredere sporită că programarea s-a executat corect.
Mai este implementată şi funcţia “Autoincrement” care incrementează un număr de serie din buffer atunci când se programează mai multe circuite de acelaşi tip.
ELNEC susţine pe utilizatorii acestui programator cu upgrade gratuit de software pe situl său, www.elnec.com. În momentul de faţă lista de circuite susţinute de PreProm-02aLV are 2.397 de circuite.
Există 2 tipuri de accesorii pentru PreProm-02aLV. În primul rând sunt modulele care permit programarea altor tipuri de circuite decât memorii. Apoi sunt adaptoarele de capsulă care permit programarea unor circuite în capsule altele decât “Through Hole”. Ambele tipuri de accesorii sunt descrise în detaliu pe www.elnec.com. PreProm-02aLV este un produs care vine cu o garanţie de 3 ani. Soclul ZIF-32 (ZIF = Zero Insertion Force Socket) admite 25.000 de acţionări.

Informaţii suplimentare: www.elnec.com
Reprezentanţă ELNEC în RO:
ALEXE ELECTRONICE AE S.R.L.
Tel. / Fax : (01) 323.9145
e-mail:calexe@canad.ro

Adaugă un comentariu