Infineon Technologies produce diodele Schottky bazate pe tehnologia SiC

by donpedro

Munchen, 5 februarie 2001
Infineon Technologies-liderul fabricanţilor de tranzistoare de putere produce diodele Schottky bazate pe tehnologia SiC. În comparaţie cu diodele convenţionale realizate cu tehnologia Ga-As, diodele SiC Schottky asigură frecvenţă de comutare superioară şi oferă un domeniu de tensiune superior diodelor Si Schottky.
Noile diode SiC Schottky permit realizarea unor surse de alimentare în comutaţie (SMPS) sigure, compacte cu frecvenţă mare de comutare folosite în diverse sisteme: calculatoare, servere, staţii de bază în reţelele de telefonie mobilă. Ca urmare a pierderilor mici pe fronturi aceste diode pot funcţiona la frecvenţe mari de comutare fără a fi necesare circuite de comutare complexe. Datorită pierderilor mici pe fronturi sursele de alimetare SMPS nu necesită radiatoare sau ventilatoare.
Noile diode Infineon permit reducerea costurilor necesare realizării surselor SMPS. Frecvenţa mare de comutaţie a diodelor poate fi folosită cu elemente de circuit pasive (inductoare, rezistoare, condensatoare) sau chiar cu tranzistoare mai mici şi mai ieftine.
În timp ce tensiunea de blocare pentru diodele Si Schottky este de aproximativ 200V, iar pentru diodele Ga-As ajungând până la 250V, diodele SiC Schottky asigură un domeniu de 300 – 3500V, oferind noi opţiuni în proiectarea echipamentelor care compun sistemele ce necesită tensiuni mari, sau al aplicaţiilor care necesită corecţia factorului de putere.
www.infineon.com

Munchen, 14.02.2001
Infineon Technologies prezintă microcontrolerul industrial TC11IB. Construit pe baza procesorului TriCore pe 32 biţi, acest chip poate fi utilizat în sistemele de operare în timp real: sisteme de control al mişcării, sisteme programabile de control logic, în sistemele de comunicaţii.
Facilităţi: 12Mb DRAM memorie, arhitectură de acces la memorie, periferice de comunicaţie avansate.
Memoria DRAM integrată poate suporta coduri complexe ce pot fi actualizate de la distanţă facilitând operaţiile de întreţinere sau îmbunătaţire ale sistemului.
Controlerele industriale trebuie să lucreze în timp real pentru a evita eventualele întârzieri care afectează performanţele utilajelor sau ale sistemelor de comunicaţii.
În acelaşi timp, proiectanţii sistemelor industriale migrează de la interfeţele specializate şi arhitecturile de comunicaţii către echipamentele standard iniţiale din industria calculatoarelor (comunicaţii PCI şi Ethernet, memorii standard) şi către sistemele de operare în timp real Windows CE.
Perifericele de comunicaţie integrate includ atât FastEthernet(10/100 Mb/s) cât şi PCI V2.2. Magistrala externă a controlerului permite PC 100 SDRAM precum şi SRAM, ROM şi EEPROM, cu un spaţiu de adresare până la 4GB şi o rată de transfer a datelor de 400Mb/s.
TC11IB include de asemenea o interfaţă sincronă şi asincronă, timer de siguranţă, timer de sistem.
TC11IB funcţionează la 96MHz fiind alimentat la tensiunea de 1.8V liniile de intrare/ieşire fiind alimentate la 3.3V.
Mod de prezentare capsulă: P-BGA 388 pini.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu